The Best Place For You Invest

7 motius per invertir a la Conca d’Òdena

Situat estratègicament a l’eix mediterrani, la Conca d’Òdena és el millor lloc on els sectors més antics conviuen amb els més innovadors i emergents. A tant sols 60 km de Barcelona, el territori articula una regió funcional situada a un dels punts privilegiats de Catalunya.

Amb infraestructures de primer nivell i talent altament qualificat, el cuir, el tèxtil, el paper i l’automoció connecten a la perfecció amb les TIC, el disseny, els productes intel·ligents, la biotecnologia, la salut, el sector de l’energia i la gestió dels residus.

Aquests són els 7 motius pels quals invertir a la Conca d’Òdena és la millor opció:

Situació estratègica

El territori es troba situat a 60 km de Barcelona i a 45 de l’Àrea Metropolitana, a part de trobar-se al centre de Catalunya. El territori compta amb el gran avantatge estratègic quant a situació, gràcies també a que disposa d’una connexió viària immillorable amb el pas de l’Autovia A-2 i l’Eix Diagonal C-15.

Cultura empresarial

La Conca d’Òdena és un territori amb segles de trajectòria empresarial, des de l’industrial fins la de serveis o tecnològica. Aquesta experiència actua com a aval a l’hora de determinar que és un territori preparat i enfocat al funcionament empresarial.

igualada-pell-adoberies

Clústers

Els sectors empresarials del territori treballen i col·laboren conjuntament des de diferents àmbits per tal de ser més competitius, i disposar de més avantatges gràcies a la cooperació empresarial. Amb 7 segles treballant conjuntament, la Conca d’Òdena compta amb una cultura col·laborativa i clústers innovadors que atorguen una forta competitivitat empresarial a la zona.

Referent en formació

El Campus d’Igualada-UdL i altres centres educatius ofereixen una formació en enginyeria i ciències de la salut de primer nivell, vinculada amb grans sectors econòmics, a més d’altres disciplines.

El territori aposta per l’ensenyament superior públic i de qualitat, i ofereix una formació universitària de proximitat per a satisfer les demandes socials i del teixit productiu de la zona. Els estudis donen resposta a reptes de l’economia i la societat, basats en el coneixement, la recerca i la innovació.

campus-formació-igualada

Innovació

La Conca d’Òdena es troba en un territori compromès amb la innovació i la recerca, convertint-se en una zona molt competitiva i amb talent. A més, compta amb entitats creades exclusivament per a r+D+I que treballen per donar suport, crear punts de trobada i generar competitivitat, com el Centre d’Innovació Anoia o el Campus Motor Anoia.

campus-motor-anoia

Equipaments d’alt nivell

A la Conca d’Òdena hi conviuen varis polígons industrials i equipaments d’alt nivell com a mecanismes per incentivar la innovació, la cooperació i el treball, per tal d’afavorir la competitivitat del territori.

El clúster del motor el protagonitzen el Campus Motor Anoia i el Parc Motor Castellolí. Dos equipaments centrats en la innovació i la recerca, que volen donar servei a un sector en constant evolució i investigació, que avança cap al vehicle connectat.

Pel que fa la innovació en l’àmbit de la salut, el territori compta amb el 4D Health, el primer hospital simulat d’Europa amb escenaris gairebé reals, per tal de reduir els errors humans en l’àmbit de la salut.

Quan a innovació, formació, servei a les empreses i captació de noves empreses i emprenedors, també trobem el Centre d’Innovació Anoia, que dona resposta a les necessitats de les empreses i dels treballadors de la zona i del territori.

Qualitat de vida

Innovació, recerca i treball conviuen en un espai ideal, que garanteix qualitat de vida i benestar. La Conca d’Òdena aglutina tot un munt de facilitats per a la competitivitat empresarial, en un entorn idoni i a costat de Barcelona, una de les millors ciutats del món segons el World’s Best Cities Report, elaborat per la consultora nord-americana Resonance Consultancy.

Natura, esport, gastronomia, turisme, cultura… combinen a la perfecció com a valors afegits a l’hora d’escollir el millor lloc per invertir.

anoia-invest-in-the-center-of-catalonia

Search