Financial Times Invest Catalonia

Catalunya és la millor regió per invertir al sud d’Europa, segons el grup Financial Times

La publicació fDi Magazine del Financial Times va establir Catalunya com a la millor regió del sud d’Europa per invertir, considerant com a indicadors el potencial econòmic, el capital humà i l’estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. També va identificar a Catalunya la millor estratègia de captació d’inversió estrangera entre les regions grans d’Europa.

Es tracta d’un dels rànquings més prestigiosos a nivell internacional utilitzat per les multinacionals a l’hora d’estudiar futurs projectes d’inversió empresarial. La classificació del fDi Magazine analitza la captació d’inversió estrangera de més de 450 regions i ciutats d’Europa i, d’entre totes, les cinc regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 van resultar Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa, per ordre de rellevància.

La publicació també va destacar Catalunya per tenir la millor estratègia de captació d’inversió estrangera, entre les regions considerades ‘grans’ (de més de 4 milions d’habitants). Aquesta estratègia a Catalunya és desenvolupada per la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’ACCIÓ creada l’any 1985.

L’objectiu de l’estratègia de Catalonia Trade & Investment és captar noves inversions productives a Catalunya i fomentar les reinversions i l’arrelament d’empreses estrangeres establertes al territori, a través del foment de la interrelació entre empreses multinacionals i proveïdores catalanes.

Bones notícies pel territori i per a l’Oficina de Captacions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, dotada de grans facilitats per a la inversió empresarial.

Search