Comissio Seguiment Micod Pobla

Comissió de seguiment de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena

Dimecres 28 de novembre va tenir lloc la Comissió de Seguiment de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD). La reunió, que se celebra tres cops l’any i és itinerant al territori, aquest cop es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

Durant la comissió es va fer un balanç de les peticions d’inversió que ha rebut el territori, es van exposar les diferents fires i missions empresarials que s’han dut a terme durant aquests tres mesos des de l’última reunió i es van presentar les línies estratègiques de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

 

Presència internacional a través de fires i missions empresarials

Durant aquest últim trimestre, l’Oficina de Captació d’Inversions ha assistit a diverses fires i missions empresarials de caire multisectorial. A nivell automobilístic i tecnològic, s’ha visitat fires relacionades amb la mobilitat i el vehicle connectat, com són l’ITS World Congress de Copenhaguen o l’Emove. Pel que fa al sector immobiliari, es va representar al territori al congrés MIPIM i a l’EXPO REAL de Munich.

Les línies d’acció futures preveuen continuar participant en  fires i missions empresarials, però focalitzant-se en aquelles relacionades amb inversió internacional, com són el congrés MIPIM o l’EXPO REAL.

 

Línies estratègiques de futur: facilitar la inversió al territori i captar agents

Les línies estratègiques d’actuació de l’entitat se centren en continuar treballant per signar convenis de col·laboració amb clústers, entitats i associacions del territori, però també a nivell nacional i internacional, per a potenciar la inversió a la comarca. Ja és un fet el conveni de col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia, i properament es signaran, a nivell local,  convenis amb el Grup Carles i TICAnoia, i amb CBRE Group, a nivell internacional.

Com a agent actiu, l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la MICOD treballa per desenvolupar un polígon de grans dimensions al territori, per tal de poder acollir grans empreses (el Polígon de Can Morera), així com també dues àrees industrials que es troben, d’una banda, entre els municipis d’Igualada i Jorba i, de l’altra, al costat de l’Aeròdrom d’Òdena.

En aquest sentit, s’està treballant en el Pla Director Urbanístic (PDU) del sector d’activitats econòmiques de la Conca d’Òdena juntament amb la Generalitat de Catalunya per a què aquests 3 sectors industrials esdevinguin operatius i puguin acollir noves inversions i empreses. L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, com a agent actiu del territori, ha contractat a un tècnic assessor que fa de pont entre la Mancomunitat i la Generalitat per tal que l’assessori en la redacció del projecte.

 

Territori al capdavant del vehicle connectat

Una altra de les línies estratègiques de l’entitat és ser un agent actiu en la transformació del territori en l’àmbit del vehicle connectat i autònom. Per una banda, a partir del Circuit Castellolí-Barcelona, amb connexió 5G i preparat per a ser zona de proves del vehicle connectat i autònom, i per l’altra fer-ho extensiu a tota la Conca d’Òdena. L’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials vol convertir la Conca d’Òdena en un camp de proves del vehicle connectat, i impulsar i sensibilitzar tot el territori sobre el vehicle del futur, i incorporar-lo als diferents municipis, com per exemple a través del transport públic.

 

Reempresa com a oportunitat per a emprendre

Des de l’Ajuntament d’Igualada, el tècnic d’assessorament empresarial d’Ig-Nova Tecnoespai, Jordi Albareda, va presentar el programa Reempresa. Es tracta d’una oportunitat per a emprendre i reimpulsar un negoci en cessió. Des de la Institució s’ofereix assessorament i acompanyament tant a la part cedent com reemprenedora; aquest projecte vol ser una eina per a no perdre potencial i donar continuïtat a projectes empresarials del territori.

 

Nova coordinadora de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials

Joan Serra, responsable polític de l’entitat, ha presentat la nova coordinadora de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials que és al seu torn també la gerent de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, la Raquel Serra Martorell, que agafa el relleu de la Ma José Fernández.

A la Comissió de Seguiment hi ha assistit Santi Broch, Alcalde de la Pobla de Claramunt, que aquest cop era l’amfitrió de l’acte que s’ha celebrat al seu municipi, Joan Serra i David Sanchez, Alcaldes de Castellolí i Jorba respectivament, a més dels representants polítics i tècnics, com Josep Lechuga de Santa Margarida de Montbui, Sandra Fernandez d’Òdena, Míriam Codina de Vilanova del Camí i Jordi Albareda, del servei Reempresa l’Ajuntament d’Igualada, tots ells municipis que integren la Mancomunitat. També han format part de la reunió Xavier Carles, de Grup Carles, Jordi Marcè, d’UEA Immobiliaris, Mario Olmedo de la Unió General de Treballadors, Alfonsa Santiesteban, de Comissions Obreres i l’equip de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, format per la nova coordinadora Raquel Serra Martorell i la tècnica de suport, la Montserrat Rocaginé.

Search