Comissio  MICOD Invest Maig2018 – Copia

Comissió de seguiment de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena

Divendres passat, 25 de maig, va tenir lloc la comissió de seguiment de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. La reunió, que se celebra tres cops l’any i és itinerant al territori, aquest cop es va celebrar a l’Ajuntament de Jorba.

A la comissió de seguiment hi van assistir l’Alcalde de Jorba, que aquest cop era l’amfitrió de l’acte al celebrar-se al seu municipi, els Alcaldes de Castellolí i La Pobla de Claramunt, a més dels representants polítics i tècnics d’Òdena, Santa Margarida de Montbui, Igualada i Vilanova del Camí, tots ells municipis que integren la Mancomunitat. També van formar part de la reunió representants de la Comissió de Captació d’Inversions de la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Associació de Polígons dels Plans, Grup Carles i l’equip de coordinació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

Durant la reunió es van presentar les noves incorporacions de l’entitat, que contribueixen a millorar la cerca d’oportunitats d’atracció d’inversions al territori. També es va presentar l’informe de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials, on s’estableix el total de peticions de naus i solars rebuts durant el passat exercici; les fires i missions realitzades i pendents a realitzar aquest 2018, i les futures línies d’acció de l’entitat. Des de l’Ajuntament d’Igualada es va fer èmfasi en el servei Reempresa que el municipi ofereix, com a eina per a no perdre potencial i donar continuïtat a projectes empresarials del territori.

Les línies d’actuació de l’entitat se centren en continuar treballant amb clústers i associacions per a potenciar la inversió a la comarca. Alhora es pretén seguir treballant per la captació d’inversió de sectors consolidats al territori, com són el tèxtil, el motor i el paper, i alhora fer una aposta per a captar-ne de nous, com el sector de la logística, que està passant per una molt bona situació amb una pujada de les inversions a Catalunya.

L’Oficina de Captació d’Inversions destaca com a grans oportunitats d’inversió al territori la competitivitat en preus respecte l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la proximitat a importants centres logístics catalans i les futures inversions estatals en els eixos de comunicació, com l’autovia A2, que potenciaran molt més les connexions.

La propera comissió de seguiment tindrà lloc entre el setembre o octubre d’aquest 2018.

Search