Poligon Les Comes Igualada

Creixement econòmic a l’Anoia per sobre la mitjana catalana el 2016

L’Anoia, conjuntament amb altres municipis de la Catalunya Central, van registrar el creixement econòmic del seu producte interior brut (PIB) més important durant el passat 2016, segons l’Anuari Econòmic Comarcal del BBVA, dirigit per Josep Oliver, Catedràtic Emèrit d’Economia Aplicada de la UAB.

L’estudi, que analitza la distribució territorial del creixement econòmic al país, va assenyalar que la comarca de l’Anoia va créixer un 3,8% durant el 2016. A més va establir un creixement acumulat de l’economia anoienca del 8,7% entre 2013 i 2016, a tocar del 9% del conjunt de Catalunya, però per sota del 10,1% de la mitjana de la resta de comarques de la Catalunya Central.

A l’Anoia, el sector dels serveis va créixer un 3,8%, mentre que l’industrial un 3,3%, sobretot quant a industries manufactureres. Un dels sectors amb un augment més significatiu va ser el sector primari, amb un creixement del 17%, molt per sobre de la mitjana catalana (10,5%). La ramaderia i l’agricultura van ser dues de les activitats en creixement, a diferència de la forestal que va empitjorar. Pel que fa a la construcció, malgrat estar per sota del 3,2% de la resta de Catalunya,  va créixer un 2,1%.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), l’any 2016 el PIB català també va assolir un creixement anual d’un 3,5%, fins a aconseguir la xifra de 223.629 milions d’euros.

Search