Circuit Castelloli Cellnex

El circuit de Castellolí és un dels primers circuits connectats d’Europa

Divendres 29 de març va tenir lloc la  presentació del projecte Mobility Lab, desenvolupat per Cellnex Telecom, a les instal·lacions del Circuit Parcmotor Castellolí de Barcelona. Amb aquesta iniciativa, la companyia ha dotat d’una infraestructura i tecnologia necessàries (l’internet de les coses) perquè s’hi puguin desenvolupar nous productes i serveis en el camp de la mobilitat intel·ligent i la connectivitat dels vehicles.

L’acte va comptar amb la presència de a Consellera de Justícia i actual Consellera d’Economia i Hisenda en funcions de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella; el Secretari General de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, el Secretari General de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Xavier Gatius, el Secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferreri l’alcalde de Castellolí i delegat polític de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Joan Serra, entre d’altres autoritats; així com el president de Circuit Parcmotor Castellolí – BCN, Xavier Bartrolí; el conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez, i el director Global d’Innovació i Estratègia de Cellnex Telecom, Òscar Pallarols.

Amb Mobility Lab, el Circuit de Castellolí esdevé un dels primers circuits connectats d’Europa, i aspira a convertir-se en un dels principals laboratoris al món sobre el vehicle del futur. L’experiència de Cellnex Telecom al sector de les telecomunicacions i la infraestructura de Castellolí esdevenen una solució complerta per provar vehicles connectats en un entorn controlat, segur i sostenible.

 

Punt de referència pel vehicle connectat

El Circuit de Castellolí es converteix en un punt de referència per la mobilitat del futur. L’objectiu del projecte és poder desenvolupar el vehicle autònom i, a més connectat, amb les empreses del sector.

Per fer-ho, Cellnex ha dotat el circuit de connectivitat de banda ampla i ha desplegat una xarxa sense fils amb cobertura a tot el recinte, per tal d’oferir connectivitat entre vehicles. El traçat, a més, disposa de càmeres d’alta definició per a fer el seguiment dels vehicles en pista i unitats embarcades en els mateixos vehicles per a la transmissió de dades de telemetria, vídeo i veu.

La nova xarxa sense fils instal·lada permet transmetre imatges i informacions al llarg del circuit de velocitat fins al centre de control per ser vistes i analitzades, fet que permet millorar el rendiment dels vehicles i la seva seguretat durant la conducció. A més, gràcies a la connectivitat i la tecnologia implantada en el circuit, el que passa a la pista i dins el cotxe pot ser controlat des de qualsevol lloc del món, de manera que fa que no sigui necessari que l’equip, per exemple, d’enginyers s’hi desplaci.

Totes les infraestructures operen sota la premissa d’una gestió energètica eficient i mediambientalment responsable, doncs s’abasteixen mitjançant energia eòlica i solar. Amb el nou laboratori, els impulsors busquen que tots els agents vinculats a l’automoció i les noves tecnologies puguin provar i desenvolupar solucions tecnològiques i serveis de futur vinculats a la connectivitat, i que les puguin implantar en els vehicles de futur, ciutats i pobles, així com carreteres i autopistes.

 

Search