Vehicle Connectat Anoia Campus Motor

El vehicle connectat: el repte del sector de l’automoció

L’automoció té un important repte a curt i llarg termini: la tendència de la connectivitat, la mobilitat i la digitalització del sector en els propers 10 anys. El cotxe connectat, autònom, compartit i elèctric apareix com a resposta del futur que apartarà els motors de combustió a favor dels elèctrics.

Amb la incorporació del vehicle connectat es millora la seguretat automobilística, ja que permet connectar el cotxe amb infraestructures i altres usuaris, i alhora tenir accés remot a les dades del cotxe. Aquest últim aspecte facilita l’actuació en casos d’averies, ja que el proveïdor d’assistència en carretera pot conèixer el seu estat i localització, ajudar al diagnosi d’averies i avisar sobre properes revisions; conèixer el quilometratge real del cotxe o l’estil de conducció del conductor/a, així com també fomentar la conducció eficient personalitzant consells.

L’Anoia, territori de referència en la investigació del món del motor

A la comarca de l’Anoia hi ha diverses iniciatives per liderar la revolució del vehicle connectat. Des del Parcmotor Castellolí-Barcelona, amb l’equipament instal·lat per l’empresa CELLNEX TELECOM, es posa a disposició un ecosistema integrat d’innovació en l’àmbit del vehicle connectat i autònom.  El circuit disposa d’una xarxa sense fil amb cobertura a tot el recinte que permet la connectivitat de tots els vehicles, càmeres d’alta definició pel seguiment de vehicles a la pista, i unitats per a la transmissió de dades de telemetria, veu i vídeo; així com també una xarxa IoT (Internet of Things) i banda ampla.

Pel que fa al Campus Motor Anoia, a part de disposar d’unes instal·lacions ideals per a fer proves amb vehicles elèctrics, amb tota garantia de confidencialitat, també s’ha impulsat el projecte Anoia Connected Car Living Lab.

El projecte és promogut a través del Consell Comarcal de l’Anoia i del Campus Motor Anoia, per a persones interessades en formació específica del vehicle connectat. L’aprenentatge es divideix en quatre àmbits: “Reptes i oportunitats del vehicle connectat”, “Plataformes i tecnologies del vehicle connectat”, “Situació del mercat internacional del vehicle connectat” i “Formació en gestió empresarial”; i compta amb professorat provinent d’empreses i entitats referents en la temàtica com són Cellnex Telecom, Applus IDIADA, SEAT, Eurecat, Vodafone, RACC, Escola Superior de Disseny de Barcelona, CIAC, UOC, UPC i Geomotion Games.

 

Fotografia de rac.co.uk
Search