Airbnb Igualada Conca Odena Invest

Igualada serà seu del primer Healthy Destinations Lab, un projecte pioner a nivell mundial de la multinacional Airbnb

La multinacional dedicada als pisos turístics Airbnb ha escollit Igualada per instal·lar el seu primer laboratori dedicat a la investigació del turisme sostenible: el Healthy Destinations Lab. Es tracta del primer laboratori a nivell mundial dins el sector de turisme sostenible, que tindrà seu al recinte de l’Adoberia Bella d’Igualada, referent en la recuperació del patrimoni industrial de la ciutat.

La iniciativa forma part de l’Oficina de Turisme Sostenible d’Airbnb, un projecte per a impulsar el turisme local, autèntic i sostenible a països i ciutats de tot el món. La multinacional, que compta amb un mercat de 400 milions d’usuaris, ha començat a treballar amb Igualada per tal de potenciar el turisme del territori i contribuir a que la ciutat es converteixi en destinació turística sostenible, tenint en compte la llarga tradició industrial de la ciutat, la mínima promoció com a destinació turística i la poca oferta d’allotjament tradicional.

Airbnb situa Igualada com a ciutat de referència internacional en noves tendències turístiques.

El Lab durà a terme tallers temàtics i activitats de co-creació, per tal que els ciutadans i els negocis locals creïn noves experiències relacionades amb el turisme del segle XXI. A l’hora permetrà que el teixit local conegui com ser un bon amfitrió, com aprofitar les noves eines tecnològiques i com oferir propostes i experiències atractives.

Amb aquest nou espai d’anàlisi únic al món, Airbnb situa Igualada com a ciutat de referència internacional en noves tendències turístiques, convertint-se en una referència en formació i desenvolupament de noves destinacions a través de la tecnologia.

Healthy Destinations Lab ajudarà els agents del territori a desenvolupar el turisme experiencial, que prima la qualitat, l’autenticitat i l’hospitalitat.

Segons el director general d’Airbnb a Espanya i Portugal, Arnaldo Muñoz, “treballem per fer del turisme un recurs al servei de les comunitats i apostem per Igualada com a eix central pel desenvolupament d’aquests tipus de programes; el Lab vol posar les eines digitals a favor d’un turisme que no faci servir grans infraestructures, sinó que aprofiti i optimitzi les ja existents i que faci arribar els beneficis del turisme a zones amb gran interès sociocultural però desconegudes”.

Search