Imatge Conca Odena Igualada Terme 2424367596 70748534 1500x1000

La Conca d’Òdena, confinada pel brot del Covid-19

El passat dijous 12 de març, davant el brot de coronavirus al que la Conca d’Òdena s’estava veient afectada, el conseller d’Interior de Generalitat de Catalunya va anunciar el confinament, a partir de divendres 13, d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí per evitar la propagació del Covid-19.

Després que aquest cap de setmana el govern espanyol anunciés el decret d’estat d’alarma a Espanya, els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la Conca d’Òdena han confirmat que, almenys de moment, l’aïllament al nostre territori es manté.

El govern espanyol també va ordenar el tancament de tots els locals i establiments minoristes, excepte els d’alimentació, begudes, productes de primera necessitat, farmacèutics, mèdics, productes ortopèdics, òptiques, premsa, estancs, combustibles, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, perruqueries, tintoreries, i comerç per internet, telefònic o per correspondència.

 

Habituat un Check Point per a la circulació de mercaderies

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, va anunciar que s’habilitaria espais per tal de poder fer intercanvi de mercaderies, de manera que tots els industrials del territori confinat poguessin fer-ne ús, amb furgoneta o camió, sense restriccions de producte o sector.

Les dues zones de Check Point que s’han habituat han estat a ponent a l’A2 a l’enllaç amb St Genis (sortida 549), i a llevant a l’accés a la c15/ C37, a la rotonda del Carpi.

Per tal d’accedir a la zona de Check Point, des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena demanem a tothom que prengui les precaucions necessàries, com són:

  • Utilitzar guants i mascaretes (és important protegir la gent que ve de fora la zona confinada i evitar que es pugui propagar de dins la zona cap a fora a través dels mateixos transportistes)
  • Detallar en un albarà o document el contingut del transport així com la destinació
  • Disposar de la documentació dels conductors, doncs les matrícules queden registrades
Search