Invest Center Catalonia Conca Odena

La Conca es mobilitza per fer front al Covid-19

Fa més d’un mes que ens trobem en plena crisi sanitària per la pandèmia del Covid-19. Al llarg d’aquests dies dedicats a fer front al coronavirus, han sorgit diverses sinèrgies entre el teixit empresarial de la Conca d’Òdena per tal d’ajudar al sistema sanitari.

Indústries, pimes, microempreses, … estan treballant en solidaritat amb el conjunt del país, per tal de contribuir a frenar la pandèmia, aportant solucions tecnològiques i sanitàries.

Iniciatives per fer front al #Covid19 des de La Conca d’Òdena

Aquestes han estat les empreses i institucions que estan aportant el seu granet de sorra per contribuir en la crisi sanitària actual:

Projecte Malla

El Projecte Malla és una iniciativa sorgida per TicAnoia, i una xarxa d’empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers, particulars… units per col·laborar, a través del seu coneixement i les eines de fabricació, en la creació de viseres, obre-portes, respiradors i tires per mascareta.

Gràcies al projecte, la segona quinzena d’abril es van entregar un total de 1000 viseres de protecció a diferents centres sociosanitaris de l’Anoia i d’altres establiments d’alimentació, farmàcia i serveis; i la iniciativa continua vigent.

Tothom qui tingui una impressora 3D, pot fer-se voluntari/a a través de la seva web.

Àuria Cooperativa

La Cooperativa Àuria s’ha hagut de reinventar, i a dia d’avui és una de les 8 empreses de tot l’estat autoritzada per la fabricació de gel hidroalcohòlic.

Per tal de col·laborar i treballar per aportar solucions a l’impacte del coronavirus, la cooperativa ha redirigit la seva producció a través de la innovació, amb la fabricació de gel hidroalcohòlic, un producte de gran demanda i necessari sobretot en els centres sanitaris.

Maskplus

El projecte ‘Maskplus’ és una iniciativa de les empreses Alfil.be, dedicada a la papereria; Waterlogies, de tractament aigua; la consultora, Barcelona Technical Consultancy; la constructora Leicester Trade Center i Diutex, dedicada al tèxtil i calçat, amb  l’objectiu de dissenyar i produir mascaretes per protegir la ciutadania.

El teixit de les mascaretes incorpora un tractament antivíric i antibacterià als fils així com un filtre de paper al seu interior, fet que es puguin rentar fins a cent cops sense perdre les propietats.

Fítex

La Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil d’Igualada, FITEX, ha desenvolupat un model de mascareta de gènere de punt de màxima protecció que serveix com a protecció efectiva per al coronavirus. Tot i que actualment s’està treballant per a la seva homologació, un cop validada, aquesta mascareta protectora podria fabricar- se íntegrament a l’Anoia.

Campus Universitari d’Igualada

El Campus Universitari d’Igualada col·labora amb els centres sanitaris de la Conca d’Òdena amb la fabricació i donació de material de protecció sanitària.

L’A3 Leather Innovation Center, grup de recerca en la cadena de producció de la pell, ha donat guants i mascaretes a la direcció assistencial de Primària de l’Anoia. Pel que fa a la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, ha donat mascaretes, solució hidroalcohòlica, guants, bates i pulsioxímetres a l’Hospital d’Igualada.

Aquestes no han estat les últimes iniciatives, sinó que també n’han sorgit altres com les mascaretes solidàries de l’empresa igualadina Elements, o les diferents empreses que consten a https://concaconnectada.cat/.

Search