Unio Empresarial Anoia Industria Transformacio

La Generalitat presenta ProACCIÓ 4.0, el programa per impulsar la indústria 4.0 a les pimes catalanes

El passat divendres 7 de febrer, el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va presentar el programa ProACCIÓ 4.0 a Igualada. La iniciativa, que té com a objectiu impulsar la transformació digital de les pimes catalanes cap a la indústria 4.0, va ser exposada per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, i del conseller delegat d’Acció, Joan Romero.

L’acte va tenir lloc a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia, i va comptar amb la participació del president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, i del president de la Delegació a l’Anoia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Badia. Durant la jornada s’han exposat també els casos pràctics de les empreses Cubus Games, S.L, Practics Business Solutions, S.L, World Pro Ride SL (Indoorwall) i Enginyeria de Software SA (Engisoft).

 

Indústria 4.0, element clau per a la competitivitat

ProACCIÓ 4.0 neix amb la voluntat de sensibilitzar l’empresa, facilitar-li l’elaboració d’una diagnosi, acompanyar-la en la preparació d’un pla d’actuacions i donar-li suport en la implantació dels processos de transformació tecnològica, per a impulsar la indústria 4.0 com a clau de competitivitat. En aquest aspecte, es preveu que en els propers tres anys, prop de 1.000 empreses catalanes s’acullin al programa, a partir del Pacte Nacional per a la Indústria.

La iniciativa posa a disposició del teixit productiu de Catalunya un conjunt de serveis, línies d’ajut, finançament, i actuacions d’àmbit local i internacional i de connexió amb l’ecosistema.

 

Transformació digital a #LaConcaIndustrial

Una de les línies estratègiques de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena és l’aposta i l’impuls per a la indústria 4.0 al territori.

Des de l’Àrea d’Ocupació de la Mancomunitat i l’Oficina de Captació es treballa amb empreses del territori per tal de promoure diferents línies d’actuació que incloguin aquest paradigma als mitjans de producció, així com també a nivell formatiu per als i les professionals.

Search