Mancomunitat De La Conca Odena Aposta Per La Industria 4.0

L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena aposta per la indústria 4.0

L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena aposta per a l’aplicació de la indústria 4.0 al territori. Aquest nou concepte d’indústria intel·ligent neix com a Quarta Revolució Industrial, davant els nous paradigmes de la digitalització i coordinació cooperativa de les diferents unitats productives de l’economia.

La Indústria 4.0 pretén impulsar smart factories (fàbriques intel·ligents), indústries caracteritzades per la interconnexió de màquines i sistemes de producció digitalitzats, que contribueixin en la flexibilitat i la personalització dels processos productius. Amb la integració de tecnologies de processament de dades, smart software i sensors, les fàbriques poden   controlar, plantejar i produir de manera intel·ligent i aportar un important valor afegit a la seva cadena de producció.

 

Indústria 4.0, una oportunitat per la comarca

Una de les línies d’actuació de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena per aquest 2018 és l’aposta per la indústria 4.0 al territori. Des de l’Àrea d’Ocupació de la Mancomunitat i l’Oficina de Captació es vol treballar amb empreses del territori per tal de promoure una sèrie de línies d’actuació que condueixin a aquest nou paradigma dels mitjans de producció.

Àngels Chacón, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, durant el II Fòrum Empresarial de l’Anoia organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia, va emfatitzar que “el sector industrial anoienc se situa en el 26%, mentre a la resta del país es troba entorn el 20%”, i que “un dels sis eixos que integren el Pacte Nacional per la Indústria que es va presentar l’any passat, té com a eix prioritari la formació, però també la indústria 4.0 que ha vingut per quedar-se”. Es tracta d’una realitat que a la comarca exigirà “nous talents” i, per tant, “molta, molta formació”.

Search