Invest Center Catalonia World Congress Smart City

L’Oficina de Captació d’Inversions de la MICOD participa al congrés mundial Smart City Barcelona

Les ciutats intel·ligents tornen a ser les protagonistes de Barcelona, del 13 al 15 de novembre, al Congrés Mundial Smart City Expo World Congress. La transformació digital, el medi ambient urbà, la mobilitat, govern i finances, i les ciutats inclusives i compartides, són els sis eixos que vertebren la 8a edició de l’esdeveniment que acull Fira Barcelona. Des de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) hi participem per tal de potenciar aquest sector en el nostre territori i atraure, així, empreses innovadores.

Xerrades, tallers i presentacions vinculades al concepte de Smart city es concentren al Smart City Barcelona, per tal de focalitzar les ciutats i els territoris cap al creixement i el desenvolupament tecnològic.  El nou paradigma actual respon als valors de la sostenibilitat, el respecte al medi ambient, l’economia social i l’accessibilitat, a través de sistemes intel·ligents per a ciutadans i negocis.

La Conca d’Òdena, territori compromès amb la innovació i la transformació digital

Conscients del present i del futur proper, des de l’Oficina de Captació d’Inversions de la MICOD donem presència al nostre territori entre els principals agents vinculats a l’Smart City.  En aquest aspecte, des de la Conca d’Òdena ja hi ha iniciatives per a liderar el repte de l’automoció en el vehicle connectat, liderades pel Campus Motor Anoia, així com el Parcmotor Castellolí-Barcelona.

Des de l’Anoia també s’està treballant per a l’impuls de les smart factories, fent una aposta en ferm per la indústria 4.0. Davant el repte de la digitalització i la coordinació cooperativa que exigeix l’actualitat, des de la MICOD es treballa per a promoure aquest nou paradigma a les empreses del territori, que no només han de tenir-ho en compte en els seus mecanismes de producció, sinó també en la formació dels treballadors.

Search