New Destinations Summit Conca Odena

New Destinations Summit reuneix 300 persones per debatre sobre el turisme sostenible

El passat 9 de maig Igualada va acollir l’esdeveniment internacional de turisme New Destinations Summit, coorganitzat entre l’Ajuntament d’Igualada i Airbnb. La trobada va néixer amb l’objectiu d’explorar, innovar i col·laborar en la construcció de nous models de turisme sostenible amb la indústria, polítics i actors locals, així com experts internacionals d’altres països.

L’acte va estar presidit per l’alcalde d’Igualada i president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d`Òdena, Marc Castells, i la consellera igualadina d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón. Entre els participants, es va comptar amb Chris Lehane, responsable de política global i afers públics d’Airbnb; Sandra Howard Taylor, exviceministra de Turisme de Colòmbia; David Scowsill, expresident i CEO del WTTC; Taleb Rifai, exsecretari general del WTTC i Maribel Rodríguez, directora regional d’Europa i l’Amèrica Llatina del WTTC, per tal de debatre i posar en comú experiències en turisme sostenible.

Per Àngels Chacón “la clau en matèria de turisme és decidir quin model turístic vol desenvolupar Catalunya els pròxims 10 anys, tenint en compte la previsió que 24 milions de turistes estrangers visitaran el territori l’any 2030, cinc més que els rebuts el 2018”.

L’Alcalde Marc Castells va posar en valor el fet que l’Anoia ha aconseguit crear una marca amb atractius turístics, i va posar en especial rellevància la importància de saber vendre’s millor, com des d’Igualada s’ha fet amb Airbnb: “o et crees la teva marca, o ningú te la fa, i ho hem volgut fer amb Airbnb”.

 

Healthy Destinations Lab, turisme sostenible a Igualada i comarca

New Destinations Summit forma part de la iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Igualada i Airbnb per tal de promoure el turisme sostenible a Igualada i la comarca de l’Anoia. El projecte treballa per dotar als igualadins i igualadines d’eines i coneixements per formar part del turisme sostenible, i posar en valor la cultura, el patrimoni i el territori amb respecte pel medi ambient i la comunitat que l’acull.

Search