Objectius Desenvolupament Sostenible Conca Odena

Objectius de Desenvolupament Sostenible amb perspectiva local

Nacions Unides l’any 2015 va aprovar l’Agenda 2030, sobre el Desenvolupament Sostenible, amb l’objectiu d’eliminar la pobresa, frenar el canvi climàtic, lluitar contra les injustícies i les desigualtats, entre d’altres, plasmant un full de ruta amb fita a l’any 2030.

L’Agenda 2030 té una cobertura d’aplicació universal a tres dimensions per aconseguir un desenvolupament sostenible: l’econòmica, la social i l’ambiental. En aquest aspecte, s’estructura a través de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de fer front a la pobresa, la igualtat de gènere, la pau, la sostenibilitat, entre d’altres mancances mundials; de les quals cada ODS inclou un total de 169 fites, per tal d’assolir cada objectiu.

Segons l’ONU, s’estima que un 65% de les fites només s’assoliran des de la implicació local.

Pla de Mobilitat Sostenible de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena

L’any 2015 des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, amb el suport de Diputació de Barcelona, es va presentar el Pla de Mobilitat Sostenible de La Conca. En ell es van estudiar tots els condicionants físics i socioeconòmics del territori, per tal de poder crear una estratègia de mobilitat global sostenible, tenint en compte la xarxa de vianants, el transport públic, les bicicletes i la xarxa viària.

En aquest sentit, al llarg d’aquests anys des de la Mancomunitat s’ha treballat per assolir una interconnectivitat municipal sostenible, vetllant per millorar la xarxa de transport públic, així com també la creació de vies verdes i blaves d’interconnexió.

L’objectiu de la Conca és seguir treballant per la competitivitat del territori, des d’una perspectiva social i econòmica. Pel que fa al sector automobilístic, l’Anoia s’ha convertit en un territori de referència en la investigació del vehicle connectat. Al territori hi ha diverses iniciatives per liderar la revolució del vehicle elèctric, així com també els millors equipaments, com el Campus Motor Anoia i el Parcmotor Castellolí-Barcelona, amb l’equipament instal·lat per l’empresa CELLNEX TELECOM.

Search