Quim Torra Conca Odena

Quim Torra anuncia importants mesures econòmiques per La Conca d’Òdena

Aquest dilluns 25 de maig, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s’ha reunit amb els alcaldes de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, formada pels alcaldes d’Igualada, Marc Castells; de Castellolí, Joan Serra; de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez; de Jorba, David Sànchez; de La Pobla de Claramunt, Antoni Mabras; de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i d’Òdena, Maria Sayavera.

L’objectiu de la visita ha estat avaluar amb els representants polítics, econòmics i sanitaris de la zona l’impacte derivat de la Covid-19, al territori de La Conca d’Òdena. Acte seguit, s’hi ha incorporat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i representants dels agents socioeconòmics que formen part de l’Aliança per la Conca.

 

Ajuts econòmics per La Conca d’Òdena en l’àmbit de la indústria, el comerç i la formació universitària

Quim Torra, en roda de premsa amb l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat un pla especial d’ajuts econòmics directes.

Per una banda, ha anunciat que Generalitat de Catalunya destinarà un milió i mig d’euros a fons perdut, pel comerç dels municipis afectats pel tancament perimetral, tret d’aquells sectors que no van aturar la seva activitat, com l’alimentació i els béns de primera necessitat; aquests ajuts al comerç seran gestionats per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. Per la indústria, ha anunciat una puntuació especial a l’hora d’obtenir els ajuts del sector. A més, ha informat d’un nou pla urbanístic de 300 hectàrees per a noves tecnologies i activitats industrials a La Conca.

Per altra banda, es potenciarà el sistema universitari del territori per tal que serveixi per a reactivar l’economia, atorgant dos milions d’euros al Campus de la Salut. L’objectiu és convertir Igualada com un dels hubs de la medicina i les ciències de la salut de Catalunya, de manera que també s’atorgarà mig milió d’euros a la Universitat de Lleida per tal de col·laborar en estudis de salut, i l’Hospital d’Igualada esdevindrà Hospital Unviersitari.

 

Aquestes han estat unes primeres mesures anunciades pel President Quim Torra i la Consellera Àngels Chacon, “com a territori que va patir abans que ningú les conseqüències de la pandèmia”, però en vindran d’altres. A més, són uns ajuts que complementaran els que s’oferiran a nivell autonòmic i estatal.

Durant la trobada, el president Torra també ha visitat representants del Consorci Sanitari de l’Anoia, encapçalats pel seu gerent, Ferran Garcia, i ha acabat la seva visita a Igualada amb una reunió amb responsables i treballadors de la Fundació Apinas.

 

LAliança per La Conca

“Aliança per La Conca” és una plataforma impulsada per tots els Ajuntaments que integren la Mancomunitat Intermunicipals de la Conca d’Òdena, que va néixer amb l’objectiu de buscar solucions per al teixit econòmic i empresarial del territori.

Es tracta d’una aliança per donar suport al teixit econòmic i empresarial de La Conca d’Òdena, que aquest dilluns ha comptat amb la representació del president de Fira d’Igualada, Magí Senserrich; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech; el delegat de la Cambra de Comerç a l’Anoia, Xavier Badia; Jordi Cazorla, de CCOO; Mario Olmedo, d’UGT; la presidenta d’Igualada Comerç, Laura Llucià; la presidenta de l’Associació de Botiguers del Mercat d’Igualada, Montse Esquius; el president de l’Associació Nou Centre Igualada, Joan Boix, i la presidenta de la Unió d’Establiments de Montbui, Roser Valls.

Search