Veus Del Territori Invest

Representants de “Les veus del Territori” clouran el proper dijous la primera etapa de debats del procés participatiu PDUAECO

El pròxim dijous 23 de juliol tindrà lloc una nova sessió de debat en el marc del Procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’ Òdena (PDUAECO), una oportunitat perquè tota la ciutadania i agents socioeconòmics de la Conca puguin fer sentir la seva veu sobre el futur desenvolupament econòmic del territori.

Sota el títol “Les veus del territori” el debat comptarà amb la participació de Quim Muntaner, representant de l’associació Per la Conca; Joan Domènech, President de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Videl, coordinador comarcal d’Unió de Pagesos a l’Anoia; i Jordi Solà, President de TIC Anoia. Els ponents exposaran els seus punts de vista respecte els diferents eixos de debat plantejats, els reptes i valors actuals de la Conca, l’avanç del propi PDU, la valoració dels possibles impactes en el mercat de treball i el territori i els diferents criteris o models de desenvolupament.

La sessió es durà a terme en format telemàtic a dos quarts de set de la tarda i s’hi podrà participar a través del canal de YouTube de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Els participants podran adreçar les seves preguntes i aportacions a través del mateix canal durant la sessió.

Es tracta la quarta i última sessió de debat d’aquesta primera etapa de debats del procés participatiu que es reprendrà al setembre amb la celebració d’uns taller participatius on es treballarà sobre mapeig les àrees de desenvolupament d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena. A més, a través del web https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena es poden recuperar els vídeos de les sessions i consultar els documents de resum amb resposta a totes les preguntes. A més, a través del mateix web la ciutadania pot fer arribar totes aquelles  propostes i comentaris que vulgui aportar en relació al PDU.

Tant les sessions de debat amb experts com els tallers o la resta d’acció del procés participatiu, tenen com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director. El procés participatiu vol donar l’oportunitat a tothom de participar des d’una posició informada i, en aquest sentit, s’han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.

El PDU, impulsat amb el consens dels set Ajuntaments de la Conca d’Òdena, és una oportunitat per a reactivar l’economia de la Conca d’Òdena, per atraure inversions, oportunitats i coneixement, és un instrument estratègic per al progrés i la generació de llocs de treball a la Conca d’Òdena

 

Search