Conveni Invest Uea – Copia

Sumem esforços amb la Unió Empresarial de l’Anoia per impulsar un model d’economia circular a la comarca

L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha signat un conveni de col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), per tal d’estimular el creixement econòmic i empresarial de l’Anoia, retenir talent al nostre territori, captar noves empreses perquè s’instal·lin a la nostra comarca i impulsar un model d’economia circular.

Al conveni, que va formalitzar-se el passat dimarts 29 de maig de 2018, s’estableix el compromís de les dues entitats per impulsar l’economia del territori i fomentar el respecte al medi ambient de l’Anoia, com a factors clau per a atraure noves inversions.

A l’acord es plasma el compromís amb el territori i la comarca i s’estableix el full de ruta per treballar conjuntament per una Anoia circular i una comarca de talent a través de dos projectes: Talent Capital Anoia i Anoia Circular.

Des de la MICOD considerem que aquests dos reptes poden ser claus per atraure noves empreses i noves inversions a la comarca, alhora que consolidant les existents. Volem col·laborar en el posicionament de l’Anoia com a capital del talent, i al mateix temps, en el pas del territori cap a una comarca compromesa i cada vegada més circular, un gran valor afegit que afavorirà l’atracció d’empreses amb els mateixos valors, però que també en facilitarà el creixement de les existents.

L Anoia circular

La UEA i l’Oficina de Captació d’Inversions de la Micod ens unim per impulsar la comarca de l’Anoia cap al compromís empresarial i social, a través del nou model econòmic d’economia circular.

L’economia circular pretén abolir l’actual sistema lineal, basat en “ produir, consumir i llençar” i maximitzar els recursos disponibles, tan materials com energètics, perquè es mantinguin el màxim de temps possible dins el cicle de producció. Amb això, desvinculem el creixement econòmic del consum finit dels recursos, i reduïm residus a través de l’aprofitament energètic.

El projecte busca millorar la competitivitat de les empreses del territori a través d’aquest model econòmic, i alhora avançar cap a la recerca de processos de producció respectuosos amb el medi ambient.

Search